Sıfır araç zammı! 1 Haziran 2021 salı günü otomobil fiyatları zamlandı. Sıfır araç almak isteyen vatandaşlar 1 Haziran gelen zamla birlikte şok oldu! Peki hangi otomobil ne kadar zamlandı? Araçlara zam ne kadar geldi?

1 Haziran Otomobil fiyatları zamlandı!

Sıfır araçlar zamlandı. Bir çok marka 1 Haziran 2021 Salı günü otomobil fiyatlarına zam yaptı. Sıfır araçlar yüzde 3 ile yüzde 5 arasında 1 Haziran salı günü zamlı olarak satışa çıkacak. 

2. Elde zamlanacak

Sıfır araç zamları sonrası 2. el araçlarda zamlanacak. Gün içerisinde 2. el araçların da yüzde 3 ile yüzde 5 arasında zamlanması bekleniyor. Şu an için 1 Haziran Salı günü otomobile gelen zamlar şu şekilde.

BMW Yüzde 3 zamlandı!

 

En çok merak edilen araç firmaları arasında yer alan BMW, 1 Haziran zammı belli oldu. BMW yüzde 3 zamlanarak listede yerini aldı ve ilk zammı duyuran marka oldu.

Kia ve Hyundai yüzde 4 zam!

 

Kia ve Hyundai resmi sitelerinde yer alan fiyatlarımız güncelliyoruz açıklaması sonrası gelen zam belli oldu. Kia ve Hyundai marka araçlara yüzde 4 civarında zam geldiği öğrenildi.

Opel Yüzde 5 zam yapıyor!

Sıfır araçlarda en büyük zamlardan biri de Opel marka araçlara geliyor. Opel güncelleniyor yazısıyla birlikte gelecek zam yüzde 5 olduğu öğrenildi.

Skoda 20 bin TL Zamlandı

1 Haziran salı günü en yüksek zamlardan biri Skoda marka araçlarda oldu. Skoda 20 bin TL zamlanarak günün en çok artan otomobili oldu. Ayrıca Skoda Superb modeli 25 bin TL zam gelerek rekor kırdı.

Mercedes yüzde 4 zam!

Yeni otomobil zamlarında Mercedes'te zamlandı. Mercedes bir çok sıfır aracına yüzde 4 zam yaptı. Mercedes toplamda yüzde 14 zamla en çok zamlanan 2021 araç fiyatları zirvede yer aldı! Mercedes en ucuz a serisi başlangıç fiyatı 541 Bin TL olarak rekor kırmıştır.

Otomobil fiyatları neden artıyor!

1 Şubat tarihinde yüzde 7.18 olan Dolar Kuru artmasıyla Otomobil fiyatları zamlanıyor. 1 Haziran salı günü Dolar Kuru 8.48 oldu ve Dolar yüzde 18 yükseldi. Bu sebeple Otomobil fiyatları 1 Haziran tarihinde güncellendi. Yüzde 18 Dolar zammı nedeniyle sıfır araçlar yüzde 3 ile yüzde 5 arasında zamlandı.