Kepez Belediyesi, bir ödülün daha sahibi oldu. Türkiye Belediyeler Birliği’nin, ‘Belediyeler için Sıfır Atık Fikir ve Proje Uygulama Yarışması’nda, Sıfır Atık Projesi kapsamında Kepez Belediyesi’nin sera atıklarından kompost üretimi yaptığı ‘Sera atıkları tehdit değil, toprağa can olsun’ projesi ödüle layık görüldü.

 

Emine Erdoğan’ın katılımıyla Ankara’da gerçekleştirilen Sıfır Atık ve Belediyeler Kongre ve Ödül Töreni’nde, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediyesinin ödülünü Gagauz Özerk Yeri Başkanı İrina Vlah’ın elinden aldı
 

 


SERA ATIKLARI TOPRAĞA CAN OLDU
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, proje sayesinde görüntü kirliliğine sebebiyet veren, çevreyi kirleten sera atıklarının artık Kepez’in toprağına can olduğunu belirtti. Çiftçilerin en önemli sorunlarından biri olan sera atıklarından gübre yapmayı başaran Kepez Belediyesi, elde edilen organik gübreleri çiftçilere ücretsiz dağıtıyor.

 

Kepez Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde cumhurbaşkanlığı külliyesinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ni desteklemeye yönelik bugüne kadar ilçede çok sayıda örnek projeye imza attı.