Koronavirüs pandemisi dünyanın pek çok yerinde işyerlerinin kapanmasına neden olsa da, bir dizi plastik cerrahi kliniği hala açık. Klinikler test ve sürekli temizlik gibi Kovid-19’a karşı çok sıkı önlemler uyguluyor.
BBC'nin haberine göre ABD, Japonya, Güney Kore ve Avustralya’daki kliniklerin hepsinde dudak dolgusu, botoks, yüz gerdirme ve burun operasyonları gibi işlemlere talep arttı.
Los Angeles’ta dudak dolgusu yaptıran ve yanak yağını aldıran Aaron Hernandez, “İşlemleri karantina sırasında yaptırmaya karar verdim çünkü bu bana kendi hızında iyileşme olanağı tanıyor” dedi.

 

Dudak dolgusu her erkeğin yaptırma eğiliminde olabileceği bir şey değil, bu yüzden bazıları bunu farklı bulabilir. Bu nedenle evde kalmayı ve tamamen iyileşmeyi tercih ettim. İnsanlar dışarıda ne yaptığımı bilmiyor.


Karantinadan önce son işlemi yaptırdığında Hernandez işe gitmek zorundaydı ve dudakları “fazlasıyla şişkin ve morarmış” görünüyordu. Teksaslı plastik cerrah Rod J. Rohrich çok fazla hastanın geldiğini söylüyor. Rohrich, “Normalden daha fazla olduğunu bile söyleyebilirim. İstesek haftada muhtemelen 6 gün çalışabiliriz. Bu hayli şaşırtıcı” diye belirtti. Rohrich ameliyat olmak isteyen kişilerin genellikle evde iyileşmeyi göz önünde bulundurması gerektiğini, ancak şu an pek çok kişi evden çalıştığı için bunun düşünülmesine gerek olmadığı söyledi.

 

Koronavirüs vakalarının ilk görüldüğü ülkelerden biri olan Güney Kore’de de, uygulanan tecrit nedeniyle yabancı ziyaretçilerin sayısı azalsa da yurttaşlar indirimlerin de sayesinde estetik ameliyat olmayı tercih ediyor. 
Bununla birlikte yurtdışından da taleplerin arttığı, seyahat kısıtlamalarının kalkmasının ardından başvuran kişilerin ameliyata alınacağı aktarıldı.
Öte yandan Japonya Estetik Cerrahi Derneği bu tip işlemlerin pek çok kişi için gerekli olmadığını ve ameliyat olmaktansa virüsün daha fazla yayılmasının önlenmesi için evde kalınmasını öneriyor.