Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitim veren bir ortaokulun öğrencileri, ‘Minik ellerden, yüce gönüllere’ projesi kapsamında keçeden yaptıkları çeşitli anahtarlıklardan elde edilen gelirle, 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine destek olacak. 
Oba Köy Ortaokulu öğrencileri, 15 Temmuz darbe girişiminin unutturulmaması ve şehit ailelerine destek olmak adına ‘Minik ellerden, yüce gönüllere’ projesi başlattı. Proje kapsamında minik öğrenciler, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başından itibaren okuldaki boş vakitlerinde keçeden anahtarlık yaptı. Daha sonra öğrenciler cuma pazarında stant açarak kendi elleriyle yaptıkları 450 adet anahtarlığı satmaya başladı. Pazar alışverişi için gelen vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gören bu projede öğrenciler, elde ettikleri geliri Başbakanlık tarafından başlatılan '15 Temmuz Dayanışma Kampanyası' hesabına yatırarak şehit ailelerine destek olacak.

“Ailelere bir nebze destek olmak istedik”
Proje hakkında bilgi veren okulun din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Tuğba Gökçen, "15 Temmuz şehit ailelerine yardım amaçlı yaptığımız bir proje. Bu projede öğrencilerimizin kendileriyle hazırladıkları ürünleri belirlenen noktalarda satarak ailelere bir nebze destek olmak istedik. Onlar vatanımız için canı pahasına savaştılar. Biz de geri kalan ailelerine sahip çıkmak için bu projeyi gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz de çok güzel bir destek vererek ortaya çok güzel ürünler çıkardılar. İnşallah gerekli yerlere ulaştırarak onları da mutlu etmek istiyoruz" dedi.