KPSS Alan Bilgisi Sınav Sonuçları açıklanma saati ile ilgili ÖSYM’den resmi bir açıklama gelmese de sonuçların gün içerisinde erişime açılması bekleniyor. Kamu kurumlarında görev alacak adayların tercihlerinde kullanacakları puanları elde edecekleri sonuçlar bugün adaylara duyurulacak. Oturumlar halinde gerçekleştirilen sınavlarda adaylar sorumlu oldukları alan üzerinden sınava katılmışlardı.

KPSS SONUÇLARI NEREDE AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanacak sınav sonuçları kurumun sonuçları duyurduğu “sonuc.osym.gov.tr” adresinde ve ÖSYM AİS sayfasında olacak. TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapan adaylar sınavdan elde ettikleri sonuçlara ulaşabilecek.

ÖSYM SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ…

Geçtiğimiz günlerde erişime açılan sorular ve cevaplar ile adaylar tahmini rakamlara ulaşmıştı. Bugün sonuçların duyurulmasıyla birlikte resmi puanlar da belirlenmiş olacak.

Tam adı 2019 KPSS A Grubu  ve Öğretmenlik (Genel Kültür, Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri) olan sınavın sonuçlarının duyurulmasıyla birlikte itiraz süreci başlayacak. Alımların gerçekleştirileceği tarihlerde ise adaylar bu puanlar üzerinden tercih işlemlerini yapabilecekler. Konuyla ilgili kurumdan yeni bir açıklama geldiği takdirde ilgili içeriğimizde yerini alacak.