Muratpaşa Belediyesi’nin Nisan 2016’da 2 mahallede pilot çalışma olarak başladığı ve kısa zamanda tüm ilçeye yayılan ödüllü geri dönüşüm projesi Çevreci Komşu Kart, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin ardından Türkiye Belediyeler Birliği’nce düzenlenen ‘Belediyeler İçin Sıfır Atık Fikir Yarışması’ndan da ödülle döndü.

 

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ödülü TBB ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ev sahipliğinde, Ankara’da düzenlenen Sıfır Atık ve Belediyeler Kongre ve Ödül Töreni’nde aldı. Yapılan tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla

gerçekleştirilirken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkan Vekili Şükrü Karatepe, Gagauz Özerk Yeri Başkanı Irina Vlah da etkinlikte hazır bulundu.

 

Çevreci Komşu Kart projesinin bütün bir şehrin nitelikli atıklarının belli bir ödül sistemi içinde toplanmasıyla dünyada bir ilk olduğunu söyleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Projeyle cam, kağıt, metal ve plastik gibi nitelikli evsel atıklarının kayıpsız geri dönüşümünü sağladıklarını belirtti.

 

Projenin uygulandığı ilk günden Eylül ayı sonuna kadar geçen sürede 14 milyon 929 bin 102 kilogram nitelikli atığın Çevreci Komşu Kart kapsamında evlerden toplandı. Bu sürede kartlara 4 milyon 733 bin 699 lira karşılığı puan yüklendiğini belirtti.