Kimi annesini, kimi babasını, kimi kardeşini, kimi ise en sevdiği can dostu bir hayvanı yada oyuncağını kaybetti. Onlar depremden belkide hiç hafızalarından silinmeyecek kadar etkilenen çocuklar. Muratpaşa Belediyesi, 6.6 büyüklüğündeki depremin yaşandığı İzmir’de, kurulan çadır kentlerde kalan çocukların elinden tutmak için Antalya’dan yola çıktı.

 

Yaşanan depremin ardından bölgeye ekip gönderen ve inceleme yaptıran Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, deprem korkusu yaşayan çocuklar için planlama yaptıklarını belirtti. İlk etapta bir kreş kurulacak ve...

 

Muratpaşa belediyesi ekiplerinin bölgede çocuklarla ilgili belirledikleri eksiklikler tamamlandı ve yola çıktı. Çocukların ihtiyacı olan yorgan, battaniye, dezenfektan, nevresim takımı gibi acil ihtiyaç malzemeleriyle birlikte, içinde balon, top, hulahop, masa ve sandalye, portatif kaydırak ve tahterevallinin yer aldığı 2 kamyon dolusu eşya İzmir’e gönderildi.

 

Ayrıca devam eden hasar tespit çalışmalarına katılmak üzere mimar ve şehir plancılarının da aralarında bulunduğu çocuk gelişim uzmanı, aşçı ve destek personelden oluşan 20 kişilik ekip de yola çıktı.

 

Muratpaşa Belediyesi bunun birlikte kılık kıyafet ve hijyen malzemesi gibi diğer yardım malzemelerini de İzmir’e ulaştıracak.