Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen 7 Eylül ‘Mavi Bir Gökyüzü için Temiz Hava Günü’ tüm dünya ile birlikte Türkiye’de ilk kez kutlandı.

 

BİRPINAR: TEMİZ HAVA ÖNLEYİCİ HEKİMLİKTİR

Dünya'da ilk olarak başlatılan ‘Mavi Bir Gökyüzü İçin Temiz Hava Günü'nün dünyamız için son derece faydalı bir girişim olduğunu belirten Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, pandemi döneminde temiz havanın öneminin daha da arttığına dikkat çekiyor.

 

 

GELECEK NESİLLERE TEMİZ HAVA, SU VE TOPRAK BIRAKMALIYIZ
Bakan yardımcısı Birpınar: hava toprak ve suyun önemine ise şu cümlelerle anlatıyor.

 

GELECEK İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA
Bakan Yardımcısı Birpınar, yaptığı değerlendirmede vahşi kalkınmadan kaçınılarak sürdürübelibir bir kalkınmaya dikkat çekti.

 

YENİ PROJE İLE KİRLİLİKLER ANLIK BELİRLENİYOR
Birleşmiş milletler çatısı altında böyle bir gün ilan edilmesinin dünya ve gelecek nesiller için sevindiren bir gelişme olduğunu belirten Birpınar, dünya ve gelecek nesiller için ortak akılla hareket etminin de önemli olduğunu vurguluyor. Yeni bir projenin hayata geçtiğini belirten Bakan Yardımcısı Birınar, projenin amacını da açıkladı.

 

HAVA KİRLİLİĞİ COVİD-19 DAN DAHA TEHLİKELİ
Bakan Yardımcısı açıklamasının sonunda ise hava kirliliğinin covid-19 virüsünden daha da öldürücü olduğuna dikkat çekiyor. Bu yıl ilk defa kutlanan “Temiz Hava Günü”nde, her düzeyde kamuoyu bilincini artırmak ve hava kalitesini iyileştirmeye yönelik çalışmaları teşvik edilmesi hedeflendi.

 

Türkiye’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yürüttüğü Şehirlerde Hava Kalitesinin Artırılması ve Kamuoyu Farkındalığı Projesi CityAir kapsamında yapılan kutlamalar, bu yıldan itibaren süreklilik kazanacak.