Isparta’nın Eğirdir ilçesi sınırlarında yer alan Kovada Gölü Milli Parkı, doğal güzelliğinin yanı sıra sahip olduğu bitki ve canlı türleriyle de eşsiz bir güzellik sunuyor.

 

Eğirdir Gölü’nün doğal bir uzantısı olarak milli park sınırları içerisinde yer alan Kovada Gölü Milli Parkı, kirlilikle boğuşuyor. Isparta İç Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Üreticileri Birlik Başkanı Mustafa Aydemir, getirilen yasaklarla milli park ve gölün köylüden korunduğunu fakat, kirlilikten korunamadığını söylüyor. 6 bin 800 hektarlık alanıyla ziyaretçilerine farklı aktivite imkanları sunan Kovada Gölü Milli Parkı, sonbaharda sunduğu renk cümbüşüyle oldukça ilgi görüyor.

 

Son yıllarda Kovada Gölü’ndeki artan kirlilik, bölge halkının ve ziyaretçilerin de tepkisine neden oluyor. Kovada Gölü ve çevresinin 1970 yılında milli park alanı olarak ilan edilmesinin ardından milli parkta köylüler hayvanlarını otlatamadı ve balık tutulması da yasaklandı. Yaşanan kirlilik nedeniyle balık üremesi ve avlanması da durdu.

 

Eğirdir’den bu tarafa yağmur suyuyla çevresel ve evsel atıkların hepsi bu göle ulaşıyor. Bunun sonucunda da kirlilik baş gösteriyor. Peki birlik başkanı Aydemir kirliliğin önüne geçilmesi için ne istiyor.

 

 

Kovada Gölü'nün kirlilikten kurtulması için istenenler böyle. Umarız tabiat güzelliğinin yok olmaması için ilgili makamlar biran önce çalışma yapar ve Türkiye'nin nadir güzelliklerinden