Konyaaltı Belediyesi’nde yapılan protokole, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ile Antalya Baro Başkanı Polat Balkan kadına yönelik şiddet konusunda önemil bir protokole imza attı. imza 

 

Bleediye başkanı Esen, Antalya Barosu ile yaptığı ‘Ortak Hizmet Projesi ve İşbirliği Protokolü’ ile Konyaaltı Sosyal Hizmetler Merkezi çatısı altında açılacak olan ‘Şiddet Önleme Merkezi’nin de ilk adımını atmış oldu.


BAŞKAN ESEN: BU MERKEZ, MAĞDUR KADINLAR İÇİN
Atılan imzalar sonrası açıklama yapan Başkan Semin Esen, toplumda kadının hak ettiği yerde olmayışının işi şiddet noktasına getirdiğini söyledi.

 

GÖNÜLLÜ AVUKATLAR GÖREV YAPACAK
Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan’ın şiddeti önleme adına belediyeye yaptığı öneriyi heyecanla karşıladıklarını kaydeden Başkan Esen, gönülü avukatların merkeze destek vereceğini söyledi.

 

BARO BAŞKANI BALKAN: PROTOKOL BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan ise son 18 yılda 15 bin kadının öldürüldüğünü, 2012 yılından bu yana da 510 bin kadına koruma kararının verildiğine dikkat çekerken, Konyaaltı Belediyesi’yle yaptıkları protokolün bu anlamda büyük önem taşıdığını belirtti.

 

İLK BAŞVURULACAK ADRES OLACAK
Şiddet Önleme Merkezi, şiddete maruz kalmış kadınların başvuracağı ilk adres olacak. Böylece şiddet mağduru kadınlar buraya müracaat ettiklerinde hukuki destek alacak. doğru adımlar atılacaklar, ikinci mağduriyet yaşamış olmayacak.