Sevgilisini Yaktı Tahliyesini İstedi!

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında 31 yaşındaki Ümit Varol isimli zanlı 35 yaşındaki sevgilisi Şengül Vatansever’i kendisinden ayrılmak istediği için benzin döküp yaktı. Yargılanmasına devam eden Varol, bugün hakim karşısındaydı. Savunmasını yapan cani adam "Amacım, benzini üzerime döküp, kendimi öldürmekti. İkimiz birlikte yandık. Kesinlikle amacım onu öldürmek değildi. Tahliyemi istiyorum" dedi. Mahkeme salonunda bulunanlar bu sözlere şaşırdı.

Olay, geçen yıl Eylül ayında Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi'nde meydana geldi. Kütahya Domaniç'ten Bursa 'ya gelen Ümit Varol, bir süredir birlikte olduğu Şengül Vatansever'i, iddiaya göre kendisinden ayrılmak isteyince otomobilde üzerine benzin döküp, ateşe verdikten sonra yola attı.

Kendisi de yaralanan Varol, otomobiliyle kaçtı. Dehşet anları ise saniye saniye kameraya yansıdı. Şengül Vatansever ve olaydan kısa süre sonra yakalanan Ümit Varol, hastaneye kaldırıldı. İstanbul'a sevk edilen yaralılardan Vatansever, olaydan 2 gün sonra hayatını kaybetti. Ümit Varol ise tedavisinin ardından tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

“Amacım Onu Öldürmek Değil Tahliyemi İstiyorum!”

Hakkında 'canavarca hisle kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açılan Ümit  Varol'un Bursa 13.’ncü  Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi.

Duruşmaya tutuklu sanık Ümit Varol ile ölen Şengül Vatansever’in kardeşi Hanife Öztürk ve taraf avukatları katıldı. Varol ifadesinde, "Şengül Vatansever ile 2 yıldır arkadaşlığımız var. Ailesi evlenmemize karşı çıkıyordu. Kendisiyle gece boyu telefonla görüştük. Sabaha karşı Kütahya’dan Bursa’ya geldim. Buluşup, arabaya aldım. Yarım saat sohbet ettik. Ailesinin evlenmemizi istememesinden dolayı sinirlendim. Köyde yaşadığım ve gazla çalışan arabam ile yollarda kaldığım için 2,5 litre benzini bagajımda bulunduruyordum. Arabadan indik. Benzini kollarıma döküp, yere bıraktım. Şengül de alıp üzerine döktü. Kendime zarar vermek için kollarıma döktüğüm benzini çakmakla ateşe verdim. Kolum aleve alınca, Şengül de alev aldı. Alevleri söndürüp, yeniden araca bindik. Bu sırada kardeşiyle telefonla görüşüyordu. Daha sonra araçtan inmek için durmamı istedi ve indi. Ben aracımı kaldırıma çarptım gerisini hatırlamıyorun. Sonra kimin çağırdığını bilmediğim ambulans gelip, beni hastaneye götürdü. Amacım, benzini üzerime döküp, kendimi öldürmekti. İkimiz birlikte yandık. Kesinlikle amacım onu öldürmek değildi" dedi. Varol, tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesini talep etti.

“70 Kez Mesaj Atıp, 79 Kez Aradı”

Ölen Şengül Vatansever’in kardeşi Hanife Öztürk’ün avukatı Koray Ağdaş, sanığın olay öncesi ve olay günü, 70 kez mesaj atıp, 79 kez aradığını, Vatansever’in ise 4 kez Varol’a mesaj attığının HTS kayıtlarında ortaya çıktığını belirterek, sanığın kasten adam öldürmek suçundan cezalandırılmasını ve tahliye isteğini reddine karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.