Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük önem verdiği şehir hastanesine Antalya da kavuşuyor. Kepez Belediyesi’nin, Göçerler Mahallesi’nde mülkiyet ve imara ilişkin sorunlarını çözdüğü 1500 dönümlük arazi içerisine inşa edilecek.

 

 

PANDEMIDE ŞEHİR HASTANELERİNİN ÖNEMİ ANLAŞILDI
Değerlendirme süreci devam eden ihaleyi, “Tünelin uçundaki ışık göründü.” şeklinde değerlendiren Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, hükümetin en önemli icraatlarından biri de şehirlere kurulan devasa şehir hastaneleri olduğunu belirtirken, şehir hastanelerinin ne kadar önemli olduğunu pandemi süresince çok daha iyi anlaşıldığını vurguladı.

 


ANTALYA ŞEHIR HASTANESI’NIN IHALESI YAPILDI
Şehir hastanesi planlaması yapılan illerden bir tanesi de Antalya’ydı. Antalya’nın şehir hastanesinin Kepez'de olmasına karar verildi ve bununla ilgili ikinci ihale yapıldı.  Sağlık Bakanlığı değerlendirme süreci devam eden ihalenin kesinleşmesinden sonra yüklenici firmaya yer teslimi yapacak. Göçerler’de, Antalya manzarasına hâkim bir arazide güzel ve modern bir sağlık tesisi yükselmiş olacak.

 

ŞEHIR HASTANESINDE HANGI HASTANELER VAR?
1000 yatak kapasiteli Antalya Şehir Hastanesi, 400 Yataklı Genel Hastane, 100 Yataklı Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi, 100 Yataklı Onkoloji Hastanesi, 200 Yataklı Psikiyatri Hastanesi, 50 Yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi, 150 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinden oluşuyor.