Kepez Belediyesi'nin Külter mahallesi'nde Kafeler caddesi olarak bulunan bölümde yaptığı düzenleme çalışması sürüyor. Yüklenici firma pandemi nedeniyle akdeniz üniversitesi'nin eğitime ara verdiği dönemde başladığı çalışmalar hızla devam ediyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, Kafeler Caddesi olarak bilinen 3805 Sokak’ı, daha işlevsel ve estetik hale getirecek olan çalışmaları yerinde denetledi.

 

BAŞKAN TÜTÜNCÜ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ
Projenin görsel fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaşan Başkan Tütüncü, yapımı başladıktan sonra 2. kez caddeyi ziyaret etti. Tütüncü, cadde düzenlemesinin yapıldığı sokakta bir süre yürüyerek, devam eden çalışmalar hakkında Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır’dan bilgi aldı.
 

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, sokağın bulunduğu Kültür Mahallesi’ne, ciddi değer kazandırdıklarının altını çizdi. Proje Kepez Belediyesi ve mahalle sakinlerinin ortak aklıyla gerçekleştirildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün, bölgedeki esnafın ve yaşayanların talepleri doğrultusunda hazırladığı proje kapsamında sokağın düzenlemesi yapılıyor.

 

75. Yıl Caddesi ile Dumlupınar Bulvarı arasındaki 20 metre genişliğinde ve 954 metre uzunluğundaki caddede, iki yönlü trafik akışını koruyan bir proje hazırlandı.

ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR
Proje kapsamında, iş makineleriyle mevcut asfalt kazılarak, kaldırıldı. Kaldırım ve yol genişliklerinin orantılı olarak yeniden düzenleneceği caddede, sıcak asfalt ve baskı beton kaldırım çalışması yapılacak.
Dekoratif mantar park taşlarının konulacağı kaldırım da, görme engelliler için yürüyüş yolu da olacak. Yol kenarlarında otopark alanları oluşturulacak ve çöp konteynırları yer altına alınacak.