Kurban Bayramı öncesi kendi evlerinin bir köşesinde kurdukları atölye ile el emeği göz nuru bıçaklar için gece gündüz mesai harcayan kadınlar, kültürel bir ürün olan Serik bıçağı imalatında teknolojiye meydan okuyor. Kurban Bayramı'ndan 2 ay önce yaşanan yoğunluğa gece gündüz çalışmalarına rağmen yetişmekte zorlanan aile, sadece sipariş üzerine çalışıyor.

 

AİLECE YAPIP İŞİ EĞLENCEYE DÖNÜŞTÜRÜYORLAR
Yaklaşık 6-7 yıldır eşine yardım eden Azra Durmaz, Kurban Başramı nedeniyle işlerinin yoğunlaştığını ve hayli zor olduğunu belirtiyor. Bu şekilde ailecek çalışmaya devam ediyorlar Özellikle annesiyle bu işi yapmaktan mutlu olduğunu belirten Durmaz,  her kadının bu işi yapmak istemeyeceğini söylüyor .

 

MESLEĞİ EŞİNİN BABASINDAN ÖĞRENMİŞ
Yapılan işin ata mesleği ve el emeği göz nuru olduğunu belirten kayınvalide Ümmü Durmaz, ata mesleği olan bıçakçılığı kayınpederinden öğrenmiş ve sonrada eşi ve büyük oğlu bu işi yşapmaya başlamış. Onlar ailece elbirliği yapıp zor bir işi eğlenceye dönüştürerek ekmek paralarını kazanıyor. Kurban bayramı yoğunluğunu atlatmayı bekleyen aile, bayram sonrası özel üretim bıçak yapmaya devam edecekler.