Antalya İl Jandarma Komutanlığından Çelik Kafes Operasyonu...

 

3 ay önce ölen ve yapılan otopsisinde midesinde uyuşturucu madde bulunan bebeğin annesi B.Anın da uyuşturucu ticaretinden tutuklandığı olayında dahil olduğu operasyonda çarpıcı ayrıntılar da ortaya çıktı.

 

Yapılan ihbarları değerlendiren  İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, bizzat İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu tarafından yönetilen operasyon ile uyuşturucu çetesini çökeltti.

 

Dün sabah saatlerinde Manavgat merkezli olmak üzere Muratpaşa, Serik ve Alanya ilçelerinde 60 adreste eş zamanlı helikopterin gözetiminde ve uyuşturucu arama köpeklerinin katıldığı baskın yapıldı.

 

Çelik Kafes’ operasyonunda 400 jandarma görevlisi ve komando birliği yer aldı.


Yapılan baskınlar sonucunda aralarında kadınların da bulunduğu 50 şüpheli gözaltına alınırken, çok miktarda çeşitli uyuşturucu madde, 3 ruhsatsız tabanca, tabancalara ait fişekler, çok sayıda hassas terazi ele geçirildi. Hastaneden sağlık raporu alınan şüpheliler işlemleri için İlçe jandarma Komutanlığına götürüldü.


Şüphelilerden bazıları, jandarmaya yakalanmamak için çeşitli yerlere saklandı. Görevlilerin geldiğini görüp, yatağın bazasında oluşturduğu alana saklanan şüpheli, jandarma görevlileri tarafından yapılan aramada kıskıvrak yakalandı.