Aslında, sağlıklı bir gebelik 9 - 9.5 aya kadar sürebilir.

Vitamin takviyeleri sizi daha sağlıklı yapmaz. Vitamin takviyeleri işe yaramayabilir, hatta sağlığınıza zararlı olabilir. 20 yılıık bir araştırma projesi sürekli vitamin takviyesi alan kişilerin kanser olma şansının daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

Zayıf aydınlatılmış bir odada kitap okumak gözlerinizi kötüleştiremez. Televizyon seyretmek gibi, loş ışıklı bir odada okumak, görme oranının bozulmasına yol açmaz. Gözleriniz yorulabilir ama uzun vadede görme ile ilgili ciddi sorunlara yol açmaz.

Çok fazla su içerseniz cildiniz pürüzsüz olmaz. Elbette, yeterince su içmelisiniz, ancak su akne için bir tedavi yöntemi değildir. İyi nemlendirilmiş cilt daha hızlı bir şekilde yenilenir, ancak fazladan bir bardak su içerek akne miktarını azaltabileceğini ummamalısınız.

Gece atıştırmalıkları size kilo yapmaz. Geceleri atıştırmak obezite ile ilişkilidir, ancak sebepleri bunlar değildir. Bizi gün içinde veya akşam yemekte tüketilen aperatiflerden daha fazla yağlandırmazlar. Fiziksel aktivite eksikliği kiloya daha çok neden olur.

Diş çıkarma ateşe neden olmaz. Birçok ebeveyn çocuğunun ateşlenmesini diş çıkartmasına bağlıyor. Evet, diş çıkarma (özellikle ilk diş çıkarken) küçük bir ateşe neden olabilir. Ancak bir bebekte yüksek ateş varsa, bir hastalık semptomu olabilir.

Televizyonu yakın mesafeden izlerseniz, gözlerinize zarar vermez. Yetişkinlerin aksine, çocuklar yakın mesafeden odaklanmakta zorlanmıyorlar. Belki de bu yüzden çocuklar çizgi filmleri yakından izliyor.

Birçok kişi hasta olduklarında asla dondurma yemiyor. Ancak dondurma yemeniz hastalığınızı daha da ilerletmez. Hastalandığınız zaman da dondurma yiyebilirsiniz.

 

 

 

 

mynet.com