Korkak tipler

Korku son derece güçlü bir motivasyondur. Bu nedenle başkanlar bile toplumları korkularla yönetirler. Ancak insanlar işyerlerinde korkular nedeniyle saçma davranışlarda bulunabiliyorlar. Korkak meslektaşlar hata yaptıklarında başkalarını suçlamak ve önemli sorunları kapatmakta aceleci davranırlar ve doğru olan bir şey için ayağa kalkamazlar. Bu da onları zaman içerisinde başarısız çalışanlara dönüştürür.

Kukla tipler

Kukla insanların kendi düşünceleri ve tarzları yoktur. Bu nedenle onlarla karşılaştığınızda bomboş bir bedene bakıyormuş izlenimine kapılırsınız. Bu kişiler sizin ve ortamın da ruhunu emerler ve iç karartırlar. Zamanlar bu sebepten ötürü yanlarında kimse kalmaz. Tüm iş yaşamlarını korku ve endişe içerisinde geçirirler ve başarı yanlarına dahi uğramaz.

Kibirli

Kibir büyük günahlardan biri. Hele iş hayatında insanın bu dünyada da kendine verebileceği en büyük zararlardan. Çünkü aslında kibir sahte güveni ve güvensizlikleri maskeleme yöntemidir. Bu nedenle de kibirli insanlar daha düşük performansa sahiptirler ve çevreleri tarafından rahatsız edici bulunurlar. Bu da onların iyi bir takım arkadaşı olmalarının önüne geçer. Ve iş yerindeki başarı kollektif bir çalışmadan geçer.

‘Her zamanki gibi’ciler

Grupların içinde karşılaşılan sorunlarda en az direnen insanlar bu kişilerdir. Her zaman yaptığımız gibi ilerleyelim zihniyetini yaymak konusunda uzmandırlar. Adeta beyinleri yıkanmış gibidir ve bu onları hiç bir zaman ileriye götürmez.

Kurbanlar

Kurban psikolojisinde etrafa durmadan dert yanan bu kişilerle bir süre empati yapıp sorunlarını anlamaya çalışırsınız. Oysa zamanla ortaya çıkar ki bu kişilerin rolü budur ve karşılarına çıkan fırsatları hiç bir zaman değerlendirecekleri de yoktur. Onlar bu sayede üzerlerine daha az sorumluluk alırlar ve yaşadıkları tüm sorunları başkaları tarafından meydana getirildiklerine inanırlar. Dolayısıyla ortada çözülecek değil ağlanacak bir sorun olur. Böyle insanlar hiç bir zaman başarılı olamazlar.