Peki bu davranışlardan kaçınmak mümkün mü? Pek tabii mümkün. Tabi ilk olarak bunların neler olduğunu bilmeniz gerek. Bu sebeple biz de, çeşitli araştırmalar sonucu tespit edilen davranışları sizler için derledik.

1. Facebook’ta çok fazla fotoğraf paylaşmak

Sevdiceğiniz Berkecan’la yaptığınız Ljubljana seyahatinizi, bebişiniz Tuanasu’nun ilk yırtılan çorabını, kediniz Totoro’nun yırttığı 375.345.982’nci tuvalet kağıdını paylaşmaya can atıyorsunuz. Ancak size üzücü bir haberimiz var: Buna can atan sadece sizsiniz.

Araştırmalar, Facebook’ta çok fazla fotoğraf paylaşmanın gerçek hayattaki ilişkilerinizi zedeleyebileceğini söylüyor. Araştırmacı Ben Marder, paylaşımın ilişki için güzel bir şey olduğunu, ancak abartıldığında, aksinin yaşandığını söylüyor.

2. Kendi dünyanızı sır gibi saklayıp, karşı tarafa sürekli soru sormak

Yapılan bir araştırmada, insanlar iki gruba ayrılıyor. Birbirini tanımayan kişilerden olan grupların birinde, kişiler karşılıklı olarak birbirlerine soru sorarken, diğer grupta sadece tek kişi konuşuyor, diğer kişi de dinliyor. Çalışmaların sonucunda, karşılıklı paylaşım içine girenler, birbirlerini daha çok seviyorlar.
Susan Sprecher da bu duruma katılıyor ve insanların karşılıklı paylaşımla daha iyi iletişim kurabildiğini söylüyor.

3.  Aşırı kibar olmak

Her zaman kibar olunca, insanların sizin çok iyi bir insan olduğunu düşünüyor olabilirsiniz, ancak 2010’da Washington Devlet Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar aksini söylüyor. Her denilene katılan, masadan bir zımba alırken bile kırılıp dökülerek izin isteyen insanlardan kimse pek hoşlanmıyor.

4. Kendini eleştiriyor gibi yaparak övünmek

“En sevmediğiniz özelliğiniz nedir?”
“Hufff, tabii ki çok çalışmak. Bazen kendimi çalışmaktan alıkoyamıyorum. Çılgın gibi çalışıyorum.”
Görüşmede size sorulan soruya bu cevabı verdiniz ama emin olun, size inanmadılar. Çünkü araştırmalara göre bunun aksini yaparak dürüst olan kişiler, iş görüşmelerinde daha ikna edici oluyor.

sonhaber.in