Kamera teknolojisinin gelişmesi ile birlikte insanlar yaşadıkları anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf karelerine sığdırmaya başladı. Son dönemde mobil cihazlara ön kamera yerleştirilmesi ile birlikte yaygınlaşan selfie ise sıradan fotoğraf çekimlerinin nerede ise önüne geçmeye başladı.

Mavi değerlere sahip bu fotoğrafların maddi değere sahip olanları da var ki o selfielerden bir tanesi açık arttırma yolu ile bir koleksiyonerin koleksiyonları arasında yerini almaya hazırlanıyor.

Tarihi açıdan önemli bir yere sahip bu selfie Buzz Aldrin tarafından 1966 yılında uzayda çekilen bu fotoğraf uzayda çekilen ilk selfie unvanını elinde bulundururken, tarihi bir olaya yaptığı tanıklığı ile görenlerin ilgisini toplamayı başarıyor.

Bildiğiniz üzere daha öncesinde Neil Armstrong‘un Apollo 11’de kullandığı içerisinde Ay tozu ve parçacıklarının bulunduğu çanta gün yüzüne çıkmıştı. Parçanın büyük ilgi görmesi söz konusu fotoğrafında ilgi odağı haline gelmesine neden oldu.

Geminin dışında beş buçuk saat vakit geçiren Aldrin, 20 santime 25 santim boyutundaki çektiği selfie ile anını ölümsüzleştirirken koleksiyoncuların da ilgisini fotoğraf karesinin üstüne toplamayı başardı.

İlk uzay selfiesi 14 Eylül’de Bloomsbury Auctions tarafından açık artırmaya çıkartılacak. Bu etkinliğin açılış fiyatı ise 1,200 sterlin yani yaklaşık 5,500 TL olarak belirlendi. Fiyatın ise hangi noktada son bulacağı ise merak konusu.

 

 

YeniŞafak