Yalova Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen ile şarkıcı Çılgın Sedat'ın da izleyici olarak katıldığı programda konuşan Başkan Vefa Salman, Yalova'nın Atatürk'ün kenti olduğunu söyledi. Salman, "Dünyanın en güzel kenti, bu dünyadaki cennet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kentinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıldönümüne hepiniz hoş geldiniz, şerefler verdiniz. Bu kentin kaderindeki iki önemli tarihe dikkati çekmek istiyorum. Yalova kentinin birinci önemli dönüm noktası, 19 Temmuz 1921'dir. Yani bundan 96 yıl önce Yalova'nın kurtuluşudur. İkincisi de 19 Ağustos 1929'dur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kendi kentini ilk ziyaretidir. Kentin kaderini değiştirdiği günlerden en önemlisidir" dedi.


Ardından Başkan Vefa Salman, fantezi müziğin sevilen sesi Cengiz Kurtoğlu'nu sahneye davet etti. Başkan Salman, sanatçı Kurtoğlu'nun tek kuruş para almadığını espriyle belirterek, "Benim sevgili ağabeyim, sevgili büyüğüm, örnek insan. Şunu bilmenizi istiyorum; Buraya gelirken kendisi için bir kuruş para almadı. Öpücük de vermedim. İki sepet dut istedi, onu verdim. Dut çok seviyormuş. Bir sepet kara dut bir sepet de beyaz dut verdik" şeklinde konuştu.

Başkan Salman, Kurtoğlu'na Atatürk tablosu hediye etti. Sanatçı Kurtoğlu ise verdiği konserde sevenlerine keyif dolu zaman geçirtti. Zaman zaman seyircilerin eşlik ettiği ünlü sanatçı, büyük alkış aldı.

 

DHA