Spor, Sağlık, doğa, inanç gibi alternatif turizm alanlarında yurt içi ve yurt dışından muhattaplarını bir araya getirerek Türk turizmine büyük bir katkı sağlayan Dünya Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Fuarı HESTOUREX, 7-9 Ekim tarihleri arasında 4. kez Antalya'da gerçekleştirilecek.

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, HESTOUREX Fuarı'nın önemini bu sözlerle özetlemişti. Ve  4.'sü düzenlenecek HESTOUREX Fuarı ile ilgili çalışmalar, yurt dışında olduğu gibi yurt içinde de hız kesmeden sürüyor.

 

Aktüel Expo Direktörü Arzu Yüngül, önceki gün Muğla'da İl Kültür Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl ile fuar hakkında görüştü. Yapılan görüşmede Muğla'nın sağlık turizminde dünya ölçeğinde bir marka destinasyon olabilmesi için çalışmalara başlandı.


Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın da desteği ile Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen toplantılar neticesinde 7-9 Ekim 2021 tarihinde Antalya ilinde gerçekleşmesi planlanan Hestourex Fuarı'na Valilik katkıları ile “Sağlık Turizmi” temasıyla katılma kararı verildi.

 

Fuara katılım sağlayacak ve stant açacak olan stk, kurum ve kuruluşların temsilcileri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonunda Aktüel Expo Direktörü Arzu Yüngül ve İl Müdürlüğü personeli Dr. Çiğdem Demirci tarafından düzenlenen toplantı ile bilgilendirildi.

 

Gerçekleştirilen toplantıya valilik, üniversite, İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Turizmi Yetki Belgesi almış ve alma sürecine girmiş olan sağlık tesisleri, seyahat acentaları ve STK yönetici ve temsilcileri katıldı. Yapılan toplantı ile amaçlanan kamu-özel-STK işbirliği, somut olarak gerçekleşmeye başladı.

 

Toplantının tamamlanmasının ardından planlanan fuar etkinliği için Aktüel Expo Direktörü Yüngül ile Muğla Valiliği adına İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında hizmet protokol sözleşmesi imzalandı.

 

Türkiye'deki sağlık hizmetlerinin HESTOUREX ile dünyaya anlatıldığını, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'da bö sözlerle özetlemişti. Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile yapılan protokolle,  deniz-kum-güneş üçlüsünün yanı sıra kültür, sağlık, spor ve eko turizm gibi farklı destinasyonlarında tanıtılması hedefleniyor.