Hafta sonları piknikçiler tarafından Çakırlar istikametine gitmek için yoğun olarak kullanılan Konyaaltı ilçesi'nde alternatif yol açma çalışması başladı.

 

Konyaaltı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Zümrüt Mahallesi’nin güney kısmında yer alan yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki Boğaçayı sedde yolunda asfalt çalışmalarına başladı.Hafta sonları yoğun ilgi gören Sosyete Pazarı’nın bölgenin trafik yükünü artırdığı gibi Çakırlar Mahallesi’nin nüfusunun büyük ölçüde artması nedeniyle de bölgede trafik yoğunluğu yaşanıyordu.

 

Boğaçayı ile Çakırlar Mahallesi sınır boyu uzanan sedde yol genişletme çalışmasını tamamladıklarını ve asfalt çalışmalarına başladıklarını dile getiren Konaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, çalışmayla birlikte hem trafik yoğunluğunu en aza indireceklerini hem de Gürsu ile Çakırlar mahallelerini birbirine bağlamış olacaklarını söyledi.

 

Çakırlar Mahallesi Sosyete Pazarı’na ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştıracak olan yeni yol, Hafta sonları kentin kalabalığından uzaklaşxmak isteyen Antalyalılar için son derece önemli.

 

Asfalt serim çalışmalarının büyük bir hızla yürütüldüğü yeni yolda, birkaç gün içinde çalışmaların tamamlananması planlanıyor.