Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir apartmanın ikinci katındaki dairede fayansların bir anda gürültüyle çöktü.

 

Olay, Aydınevler Mahallesinde 4 katlı bir apartmanın ikinci katındaki dairede meydana geldi. Mehmet Özçelik’e ait dairenin zemininde bulunan fayansların bir anda çöktü ve o anda çıkan ses, başta daire sahibi olmak üzere apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Apartman sakinleri ard arda duyduğu çatırtı sonrası bina sakinleri evlerini terk edip sokağa fırladı.

 

İTFAİYE BİNAYA GİRİŞ ÇIKIŞI YASAKLADI
Korkuyla apartmanı boşaltan bina sakinleri itfaiyeyi aradı. İtfaiye ekipleri binanın çevresine güvenlik şeidi çekerek giriş çıkışa kapattı.

 

İDDİALAR DENİZ KUMU KULLANILDIĞI YÖNÜNDE
Yaşanan korku dolu anların ardından sokağa fırlayan apartman sakinleri ve mahalle muhtarı Tahsin Yılmaz çarpıcı iddialarda bulundu. İddialar böyleydi. Bina yapılırken dere yatağı doldurulmuş, hatta deniz kumu kullanılmıştı. ihbarla olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye görevlileri dairede incelemelerde bulundu ve ardından itfaiye ve polis ekiplerince güvenlik şeridi çekilerek binaya giriş çıkışlar kapatıldı.

 

İNCELEME SONRASI VATANDAŞLAR EVLERE GİRDİ
O geceyi apartman sakinleri yakınlarının evinde geçirmek zorunda kaldı. Sabah saatlerinde gelen mühendisler olayın usta hatası ya da fayans ile zemin betonu arasına su sızmasından kaynaklandığını belirledi. Yapılan incelemelerde binanın kolon ve duvarlarında herhangi bir hasara rastlamayınca, bina sakinleri rahat bir nefes aldı ve evelerine girebildi.