Turizmin başkenti Antalya, geçen yılki kötü sezonun ardından bu yılki ihracat rakamlarıyla yüzleri güldürmeye başladı.

Öyle ki Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, 12 gün önce gazetecilerle yaptığı toplantıda BAİB’in sorumluluk alanı olan Antalya, Burdur ve Isparta’dan yılın ilk 3.5 ayında ihracatın 500 milyon doları aştığını açıklamıştı.

Öngördüğü gibi de oldu. Nisan ayında da ihracat geçen yıla oranla yüzde 30 artarken, ilk 4 aydaki rakamlar ise geçen yıla oranla yüzde 23 arttı.

Nisan ayının sonunda 550 milyon dolara ulaşan BAİB bünyesinde, en çok ihracı gerçekleşen sektörler yaş sebze-meyve, madencilik, kimya, ağaç ve orman ürünleri, bakliyat ve yağlı tohumlar oldu.

En çok ihracat gerçekleştirilen ülkeler sıralamasında ise pek bir değişiklik olmadı. Çin yine başı çekerken, Romanya, Almanya ve Kazakistan birbirlerini takip etti.

 

BAİB Başkanı Mustafa Satıcı, bu tablonun “Batı Akdeniz ihracatının alternatif pazarlarda ve var oldukları pazarlardaki etkinliğini önemli ölçüde artırıldığının göstergesidir” dedi. Başkan Satıcı ayrıca bu yıl ihracattaki hedefin 1.6 milyar dolar olduğunu işaret etti.