Antalya 2017 yılı İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Münir Karaloğlu başkanlığında ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin katılımıyla Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapıldı.

 

Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram’ın sunumu sırasında Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu’ya talimat veren Vali Karaloğlu, Alanya Kalesi içindeki satılık bir yapıya valilik ofisi yapılmasını söyledi.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Özen, Tarımsal Desteklemeler ve ihracat rakamlarıyla ilgili bilgiler verdi. Vali Karaloğlu, özellikle genç çiftçilere verilen kredilerle tarıma daha fazla önem verilmesi gerektiğini anlattı.

 

Karayolları Arif Çobanoğlu ise yol yapım çalışmaları, tüneller ve köprülerle ilgili bilgiler aktardı. Çobanoğlu, Avrupa’da ender rastlanan türde teknikler kullandıklarını ancak hiçbir öğrencinin gelip çalışmaları yerinde incelememesi nedeniyle üzüldüğünü belirtmesi üzerine, Vali Karaloğlu, rektörlere sitem etti.

 

Çobanoğlu’nun sunumunun ardından söz alan TÜBİTAK Gözlemevi Müdürü Halil Kırbıyık, Bakırtepe’deki Gözlemevi yolunun iyileştirilmesi ricasında bulundu. Vali Karaloğlu’nun Karayolları Bölge Müdürü’ne talimatının ardından ise gülümseten anlar yaşandı.

 

 

 

Haber: Akif ARICI
Kamera: Mehmet KARAKAŞ