Antalya’da iki yıl önce Türk sinemasının Sultan’ı Türkan Şoray’ın “Benim en güzel günüm” sözleriyle anlattığı bir törenle sanatseverlerle buluşan Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde yıldönümü etkinlikleri devam ediyor.

 

Hafta sonu dünyaca ünlü piyanist ve besteci Anjelika Akbar’ı ağırlayan Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde oyuncu ve ressam Ege Aydan’ın ‘Suda Kal’ isimli suluboya resim sergisi açıldı. Açılışa Belediye Başkanı Ümit Uysal eşi Ümran Uysal’la birlikte katıldı.

 

Küratörlüğünü İbrahim Karaoğlu'nun yaptığı serginin açılışı öncesinde, ‘Ege Aydan ve Sanat’ başlıklı söyleşi düzenlendi. Söyleşide Ege Aydan, bu dönemde sergi açmayı düşünmediğini ancak Karaoğlu’nun kendisini ikna ettiğini belirterek, çok iyi bir ekipler iyi işler ortaya koyduklarını söyledi.

 

Söyleşinin ardından gerçekleştirilen açılışta Başkan Uysal, Ege Aydan’ı Muratpaşa’da, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde ağırlamaktan büyük keyif aldıklarını söyledi. Açılışın ardından Başkan Uysal, eşi Ümran Uysal ve Ege Aydan, 26 Kasım’a kadar açık kalacak sergiyi birlikte gezdi.