İftar yemeği öncesi gençlere hitap eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye’yi gelecek hedeflerine ulaştıracak milli değerlere sahip bir gençliği karşısında gördüğü için çok mutlu olduğunu söyledi. Türk milletinin gençliğine güvendiğinin altını çizen Başkan Külcü, “Bir kısmınızın önünde bir sınav var. Temenni ediyorum ki her biriniz gönlünüzden geçirdiği yere, okula ve bölüme gidin. Hepinize sınavınızda muvaffakiyetler diliyorum. İyi, donanımlı bir şekilde ailelerinize ve milletinize faydalı olacak şekilde okullarınızdan mezun olun. Ama iyi donanımlı bireyler olmanızın yanında Yeni Türkiye’de vurguladığımız yerli ve milli olma hususunu da aklınızdan çıkarmamalısınız. Sadece iyi okullar, iyi üniversiteler bitirmek yeterli değil. Bizi millet yapan milli değerlerimiz, manevi değerlerimiz nelerse bunlara da sahip çıkmalısınız.” dedi.
Başkan Külcü, Türkiye’nin dünyada zulüm gören tüm milletlerin yanında olduğunu belirterek “Dünyadaki tüm Müslümanlar Türkiye’ye umutla bakıyor. Bosna bize bakıyor, Arakan bize bakıyor ve son günlerde Katar var. Onlar da bize bakıyor. Tek başına para bir şeye yaramıyor. Dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan Katar, başı sıkışınca bize bakıyor. Sevgili gençler, işte bu bilinçle bunları düşünerek yarınlarınızı planlamalısınız” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır da, üniversite sınavı öncesi gençleri böyle bir gönül sofrasında buluşturduğu için Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür etti.