Toplantıya Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr de katıldı.

ÇOK KRİTİK TEMASLAR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Namibya  Başbakan Yardımcısı ve Medeniyetler İttifakıYüksek Temsilcisi ile görüştü. 

Bakan Çavuşoğlu, BM Genel Kurulu 72. Dönem oturumlarına katılmak için  bulunduğu New York'ta resmi temaslarını sürdürüyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Çavuşoğlu, BM'de Namibya  Başbakan Yardımcısı, Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanı Netumbo  Nandi-Ndaitwah ile bir araya geldi.

Görüşmede ikili ilişkiler ve küresel sorunlar ele alındı.

Bu toplantının ardından Çavuşoğlu, Medeniyetler İttifakı Yüksek  Temsilcisi Nassir Abdulaziz Al-Nasser ile de BM'de bir görüşme gerçekleştirdi.

IKBY SORUMLUSU İLE GÖRÜŞTÜ

Çavuşoğlu bu görüşmeden önce KKTC'li mevkidaşı Ertuğruloğlu, BM Genel Sekreteri'nin Irak Özel  Temsilcisi Kubis ve IKBY Dış İlişkiler Dairesi Sorumlusu Mustafa ile görüştü. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Çavuşoğlu, KKTC'li  mevkidaşı Ertuğruloğlu ile görüştü.

Bakan Çavuşoğlu, Irak'taki gelişmeler kapsamında BM Genel  Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Kubis ile de bir araya geldi.

IKBY Dış İlişkiler Dairesi Sorumlusu Mustafa ile de görüşen Çavuşoğlu,  Twitter hesabından görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Mesajlarımızı bir kez  daha vurguladık." ifadesini kullandı.