6. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması'na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türk mutfağını iyi tanıtmamız lazım. Bir ülkenin tanıtımı sadece siyasetle, diplomasiyle olmaz" dedi.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde Türkiye Aşçılar Derneği’nin düzenlediği 6. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması'na katıldı. Ayrıca buluşmada Alanya standını da ziyaret ederek memleketinin yemeklerinden tattı. Burada bir konuşma yapan Çavuşoğlu, doğup büyüdüğü Alanya'nın organizasyonun ana mutfağı olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Türk mutfağını yurt dışında iyi şekilde tanıtılması gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, ”Bir ülkenin tanıtımı sadece siyasetle, diplomasiyle olmaz. Bir ülkenin zenginliklerinin hepsini iyi anlatmamız lazım. Hem Türkiye'ye gelen konuklara iyi anlatmamız lazım hem de yurt dışında iyi anlatmamız lazım" dedi.


Türk mutfağının zenginliğine rağmen diğer mutfaklar kadar yurt dışında tanınan, bilinen ya da aranan bir mutfak olmadığını dile getiren Çavuşoğlu, "Bunu başaramaz mıyız? Başarırız. Her şeyden önce yurt dışındaki kaliteli restoranların sayısını artırmamız gerekiyor. Kendi markalarımızı dışarıya taşımamız önemli. Vatandaşlarımız da para kazanıyor ama Türk mutfağının imajını, hak ettiği gibi düzeltmek için kaliteli olmamız gerekiyor. Kaliteli bir şekilde yurt dışına gitmemiz, restoranlarımızın gitmesi lazım" diye konuştu.
Dünyanın pek çok yerinde Türk aşçıların otel ve restoranlarda çalıştığını aktaran Çavuşoğlu, "Hizmet sektöründe, aşçılık dahil Türklerin tüm dünyada çok saygın olduğunu bilmeliyiz. Gerçekten yurt dışında aşçı kardeşlerimizi, başarılı bir şekilde şeflerimizi görmekten çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Kendimizi de güvende hissediyoruz o da ayrı bir şey. Antalya ve Alanya'nın da iyi bir mutfak kültürüne sahip Mutfağın tanıtımına yönelik çalışmaların önemli” şeklinde konuştu.