Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Cumhurbaşkanı Rcep Tayyip Erdoğan ile katıldığı Ürdün ziyaretinden döndü ve yarın Irak'a kritik bir görüşme gerçekleştirmeye gidiyor. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak  ziyaretinde, Erbil ve Bağdat'ta görüşmeler yapacak.

Çavuşoğlu Bağdat'ta Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Başbakan Haydar Ebadi, Temsilciler Meclisi Başkanı Selim Cuburi, Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi ile görüşecek. 

Iraklı Türkmen siyasetçilerle bir araya gelmesi planlanan Çavuşoğlu, ardından Erbil'e geçerek Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile bir görüşme yapmayı planlıyor. 

IKYB'DEKİ BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU DA MASADA OLACAK

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde yapılması planlanan bağımsızlık referandumunun bölgede gerilime sebep olduğu bir döneme denk gelen ziyaret, kritik bir öneme sahip. Bağdat'ın ertelenmesini istediği referandum için IKYB'den henüz olumlu bir yanıt gelmedi. Ancak Çavuşoğlu'nun bu konuda da Türkiye'nin görüşlerini iletmesi bekleniyor.

TERÖRLE MÜCADELE EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİNDEN BİRİ

Irak'ta resmi temaslarda bulunacak olan Çavuşoğlu'nun terörle mücadele konusunda Türkiye'nin endişelerini gündeme getirmesi ve çözüm önerilerini sunması da bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sabah Ürdün'e hareketi öncesi, İran ve Türkiye'nin PKK kamplarına ortak operasyon düzenleyebileceklerini açıklamıştı. Çavuşoğlu'nun, Irak makamları ile bu konuyu da görüşmesi