Antalya'da belediyelerin hayvancılık ve tarıma destekleri sürüyor. Muratpaşa Belediyesi'nin üretime katkı ve gıda stoğuyla ilgili tehlikeye dikkat çekmek için ekip hasatını yaptığı mısırlar una dönüşürken, Konyaaltı belediyesi'nin de ektiği mısırlar hasat edildi.

 

5 BİN METREKARE ALANDA EKİM YAPILDI
Konyaaltı Belediyesi, üretimi teşvik etmek ve tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Yarbaşçandır Mahallesi’nde 5 bin metrekare alanda fasulye ekimi yaptı.

 

Hem bölge çiftçisini teşvik etmek hem de Antalya’nın bir değeri olan Çandır fasulyesini ülke geneline duyurmak amacıyla yapılan üretimin son safhasına gelindi.

 

FASULYELER KURUTULMAYA BIRAKILDI
Konyaaltı Belediyesi, Yarbaşçandır Mahallesi'nde mülkiyeti belediyeye ait olan tarlada yetiştirilen Çandır fasulyesinin hasadını yaptı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından kökleriyle topraktan koparılan fasulyeler, kurutulmaya bırakıldı.

 

Bu işlemin sonrasında ise harman edilen fasulyeler, sofraların vazgeçilmez lezzeti kuru fasulye olarak son halini aldı.

 

LEZZETLİ VE BESİN DEĞERİ YÜKSEK
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen'in girişimi ve desteğiyle ilçede üretilen Çandır fasulyesi, lezzet ve besin değeri açısından önemli bir yere sahip. Kuru fasulyenin önemli türlerinden biri olan ve ismini de Yarbaşçandır Mahallesinden alan Çandır fasulyesi, ülkemizde yok olma noktasına gelmişti.

 

PAKETLER HALİNDE HALKA DAĞITILACAK
Konyaaltı Belediyesi hem çiftçimizi teşvik etmek, hem de bu değerimizi yaşatmak adına kendi tarlalarında fasulye üretimi yaptı. Yaklaşık 5 aylık çabanın ardından ürün hasatı da yapıldı. Elde edilen fasulyeler, gıda paketlerinin içinde halka dağıtılacak