Cam Balkon Kullanımının Avantajları Neler?

Cam balkonların ilk avantajı balkonları 4 mevsim kullanılabilen bir alana dönüştürmesidir. Normal şartlarda balkonların kış aylarında kullanımı çok mümkün olmaz. Bazı bölgelerimizde yaz aylarındaki sıcaklar da balkonları kullanılamaz hale getirecektir. Antalya cam balkon tercih edildiğinde bu alanlar her dönemde rahatlıkla kullanılabilir.


Doğru ürünler seçildiğinde cam balkonun avantajları çok daha fazla olacaktır. Camın yapısı sayesinde dışarıdan balkonun görülmesi engellenmiş olur. Mahremiyete önem veren kişiler için bu durum son derece önemlidir. Bunun yanı sıra içeriden dışarısı rahatlıkla görülebilir. Bunu sağlayan camlar sayesinde manzarada hiçbir kayıp yaşanmaz.


Balkonların camdan oluşturulan sistemler ile kapatılması hem toz ve mikropların hem de soğuk havanın girişinin engellemektedir. Balkonlar çok daha az kirlenir ve kaliteli bir yaşam alanına dönüşürler. Ayrıca balkonların yalıtım açısından ortaya çıkan dezavantajları da söz konusu olmayacaktır. Hiç kuşkusuz cam balkonun avantajları arasından en önemlilerinden bir tanesidir.

 

Cam Balkon Kullanımın Dezavantajları Neler?

Cam balkonların sunduğu muhteşem avantajların sayısı rahatlıkla arttırılabilir. Ancak satın alınan tüm ürünlerde olduğu gibi cam balkonlarda da belli başlı dezavantajlar ortaya çıkmaktadır. Bunların ilki evde daha fazla silinmesi gereken cam oluşudur. Camlar silinmesi zahmetli ürünler olduğundan evde temizlikleri gerçekleştiren kişilerin yorgunluğu biraz daha artacaktır.


Balkonların zemin temizliği de zahmetli olmaya başlar. Cam balkonun avantajları arasında sayılan tozun ve kirin balkona ulaşamaması önemli bir etmen olsa da evin diğer kısımları gibi balkonlar da belli zaman aralıklarında kirlenmeye başlar. Bu durumlar söz konusu olduğunda balkonların temizlenmesi zor olacaktır. Normalar şartlarda bol su ile rahatça yıkanan balkonlar artık elektrik süpürgeleri ve özel bezler ile silinmelidir