1. "Kızlar" kelimesindeki "a" harfi ne kadar çoksa, anlatılacak olay o kadar önemlidir.

Örneklerle inceleyelim. Eğer whatsapp grubunuza "kızlar" diye bir mesaj geldiyse, muhtemelen gayet sıradan bir şey söyleyecektir.

"Kızlaar" dediyse, şu an kabinde bir elbise denemiş ve sizden fikrinizi istiyordur.

"Kızlaaaaaaar" dediyse yandınız. Çok önemli ve konuşması saatler sürecek bir şeyler olmuş. Çayınızı kahvenizi alıp telefonun başına geçin.

 

2. Telefona sadece yarım saat bakmazsınız ve bildirim ekranında 739 tane yeni mesaj vardır.

Telefona sadece yarım saat bakmazsınız ve bildirim ekranında 739 tane yeni mesaj vardır.

Bu kadar çok konuşacak ne vardı? Hayır savaş mı çıktı, dünyayı uzaylılar mı ele geçirdi, ne konuştunuz bu kadar ya?

3. Grubu asla ama asla sessize almamalısınız.

Arkadaşlarınızdan birinin çok acil bir fikre ihtiyacı varsa, ona anında yardım etmelisiniz. Bu seçilecek bir elbise olabilir, "ben şimdi bu mesaja ne cevap vereyim?" sorusuna yanıt aramak olabilir, olabilir de olabilir. Sonuçta bugün ona yarın size. Whatsapp grubu böyle günler için var.

4. Whatsapp grubunda bir konuşma devam ederken, o gruptan biriyle özelden konuşmamalısın.

Whatsapp grubunda bir şey konuşulurken, bir fikre katılmadın ve bunu gruba yazmak yerine, diğerlerinden daha yakın olduğun arkadaşına yazdın. Olabilir. Fakat şunu bil ki o konuşma pencereleri birgün mutlaka karışacak ve sen arkadaşına attığını sandığın mesajı whatsapp grubuna atacaksın.

5. Her zaman uyulması gereken iki kural vardır ve bu kural tüm gruplarda geçerlidir.

1-) Arkadaşların bir olay anlatıp "haksız mıyım" diye sorarsa daima "canım tabi ki haklısın" diye cevap verilir.
2-) Kararsız kalınan durumlarda birinci kural geçerlidir.

6. Yanında telefon ekranını görebilecek biri varsa asla konuşma penceresini açma.

O an grupta ne konuşuluyor, nasıl bir görsel gönderildi bilemezsin. Belki stalklanan eski sevgilinin acayip fotoğrafları geldi, belki eski sevgiliye küfürler edildi. Kimse bu gizli oluşumda neler döndüğünü bilmemeli.

7. Gruptaki tüm kızların ortak kullandığı bir stalk hesabı vardır.

Stalk konusunda artık uzmansınız tabi. Kendi hesabınızdan stalklayıp yanlışlıkla bir fotoğrafını falan beğenmek istemezsiniz. O yüzden hemen ismi "falanfilan butik" olan bir hesap açılır ve stalklanacak herkes o hesaptan takip edilir.

8. Grup ismi genelde göndermeli, bol mesajlı sözlerden ya da ponçik kelimelerden seçilir.

Grup ismi genelde göndermeli, bol mesajlı sözlerden ya da ponçik kelimelerden seçilir.

Ben bugüne kadar gördüğüm isimleri yazayım: kaybedenler kulübü, bütün kızlar toplandık, haters gonna hate, single ladies, erkekleri öldüreceğiz...  Sizin grubunuzun ismi ne peki? Yoruma eklemeyi unutmayın

9. Her türlü intikam planı, büyük bir titizlikle hazırlanır, özenle uygulanır.

Her türlü intikam planı, büyük bir titizlikle hazırlanır, özenle uygulanır.

Sevgiliniz sizi aldattı mı? Sevdiğiniz bir arkadaşınız eski sevgilinizin fotoğrafını mı beğenmiş? Eski sevgiliniz arkanızdan mı konuşmuş? Yapılacak şey basit. Whatsapp grubuna konuyu aç ve arkana yaslan. Tüm ayrıntılar düşünülerek, her şey hesaba katılarak, dünyanın en iyi intikam planı bir saat içinde hazır olsun.

10. Konuşma grubu, not defteri ve hatırlatıcı olarak kullanılır.

Marketten alacağın ürünleri, faturanın son ödeme tarihini, sınav tarihlerini hep bu gruba yazarsın. "Kızlar bana mutlaka hatırlatın üç gün sonra doktor randevum var" yazarsın ve onlar da sana gerçekten hatırlatır.

11. Regl düzeniyle ilgili her şey bu gruptan takip edilir.

Geçen ay ne zaman regl olmuştun, sancın ne kadar sürmüştü, hepsini grupta yazdığın için, arama butonuna basıp bunlara ulaşmak çok kolay. Kişisel sağlık günlüğü gibi!

12. Whatsapp grubunun bir de bölünmüş alt grupları vardır.

Diyelim ki grupta 7 kişi var. O 7 kişinin her birinin olmadığı ayrı ayrı küçük gruplar kurulur. Grubun birinde Merve yoktur, diğerine Eda ve Ayça alınmamıştır. Ana whatsapp grubu resmen parça parça bölünmüş ve yeni krallıklar oluşturmuş. Aman o alt gruplara dikkat edin, birbirine karıştırıp yanlış şeyler yazmayın!

13. İlişki bitirme ve ilişkiye başlama kararları bu gruplarda alınır.

İlişki bitirme ve ilişkiye başlama kararları bu gruplarda alınır.

Sevgili adayının tüm özellikleri grupta konuşulur. Negatif ve pozitif yanları sıralanır. Eski sevgililerle kıyaslanır ve nihai sonuca ulaşılır. İlişki başlayacaksa çoğunluğun evet oyuyla başlar.

Çok fazla da yuva söndürür bu gruplar. Zaten sevgilinizin yakın arkadaşları sizi sevmiyorsa pek şansınız olmuyor beyler. Onlar ne yapıp ne edip arkadaşlarını sizden ayrılması için ikna ediyor.

 

 

 

kaynak:onedio.com