Muratpaşa Belediyesinin içinde yorgan, battaniye, dezenfektan, nevresim takımı gibi acil ihtiyaç malzemeleriyle birlikte çocuklar için balonlar, toplar, hulahoplar, yapbozlar, boyalar, masa ve sandalyelerle birlikte portatif kaydırak ve tahterevalliyle dolu yardım kamyonları dün akşam saatlerinde Antalya’dan yola çıkmıştı.

 

Yardım kamyonları, 6.6 büyüklüğündeki en çok hasar verdiği İzmir Bayraklı’ya ulaştı.

Ekiplerin malzemeleri indirmesiyle birlikte Şehit Hakan Ünal Parkı’nda yer alan çadır kentte çocuklar için kreş ve oyun çadırı kurulma çalışmaları da başladı.

 

Kısa sürede küçücük masa ve sandalyeleri, dolapları, oyuncakları, minik banklarıyla bir anaokulunu aratmayacak donanımda çadır kreş ve oyun evi kuruldu.

 

Sosyal Yardım İşleri Müdürü Emin Sözen, Muratpaşa Belediyesi olarak İzmir depremin hemen ardından, bölgeyle irtibat kurduklarını ve ihtiyaçlarını tespit ettiklerini kaydetti. 

 

Kreş ve oyun çadırında Muratpaşa Belediyesinin sosyal hizmet uzmanlarıyla birlikte çocuk gelişim uzmanları ve yardımcı personelin görev aldığını dile getiren Sözen, amacımız çocukları depremin kötü izlerinden uzaklaştırmak dedi.