2017 yılında Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı tarafından alınan karar ile C Plakası olmayan araçların otel, işyeri ve okullara servis yapması yasaklanmıştı.

 

Ne yazık ki gelişen ekonomik ve siyasi gündemler nedeni ile bu karar uygulamaya konulamadı ve servisci esnafının her geçen gün mağduriyeti arttı. Taaki 18 Şubat 2021 tarihine kadar.

 

KARAR 2017 YILINDA ALINDI 

Yaklaşık 4 yıl süren mücadelenin ardından servisci esnafı alınan kararın il ve ilçe esnaf odaları ve ticaret odalarına tebliğ edilmesi ile mutlu oldu. Şimdi,C plakası olmayan hiçbir ticari araç özmallar hariç servis yapamayacağını söyleyen Antalya  Servisciler Odası Başkanı Süleyman Şahin, çeşitli nedenlerle bugüne kadar geçiken uygulama için verdikleri mücadelenin haklı sevincini yaşadıklarını söyledi.

 

Şahin aynı zamanda uygulama ile birlikte bir denetimin sağlanacağını vergi kaçağının da önüne geçilerceğini kaydetti.

 

C PLAKA ALMAK ÜCRETSİZ

D2 Yetki Belgesi olan araçların bu karar alındığında C Plakasını ücretsiz alma hakkı olduğunu da ifade eden Şahin, artık D2 Belgesi ile serviscilik yapılamayacağını belirtti. Şahin UKOME ve Büyükşehir Belediyesinin gerekli görmesi halinde C Plaka açabileceğini de söyledi.