Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclisin devam toplantısı yapıldı. Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıda büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerinin bütçeleri de ele alındı.

 

Büyükşehir Belediyesinin bütçe raporu Plan Bütçe Komisyon Başkanı Oktay Başaran tarafından  açıklandı.

 

67 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında Antalya Büyükşehir Belediyesinin 2021 yılı bütçesi 2 miyar 950 milyon lira olarak açıklandı. Meclis üyeleri Büyükşehir Belediyesinin performans programını da masaya yatırdı.

 

Ak Parti Meclis Üyesi Serhat Demir yaptığı konuşmada ilçe borç azalıyor düşüncesi ile bütçenin daraltılmasının doğru bir yaklaşım olmadığını kaydederek, performans programında yer alan bir çok maddenin karşılığının bütçede yer almadığını söyledi.

 

Ak Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin ise yaptığı açıklamada bütçenin hazırlamak için hazırlandığını Antalay büyükşehir Belediyesinin vizyon ve misyonuna hitap etmediğini kaydetti.

 

Yapılan bütçe konuşmaları sonrasında  büyükşehir belediyesi ve ilçelerin bütçe raporları oy birliği ile kabul edildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı olağan toplantısının tarihi ise  7 Aralık tarihinde yapılacağı belirlendi.