Asansör  kullanan binaların yöneticileri dikkat

 

Karara ilişki yönetmelik hakkında bir yazılı açıklama yapan İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü özel ve kamu binalarında asansörlerin can ve mal güvenliğini tehlikeye atmadan kullanılabilmesini temin etme amacıyla periyodik kontrolün yaptırılmasına dair yükümlülüğün ilgili idare ve bina sorumlusuna ait olduğu belirtti.

 

Makina Mühendisi Ramazan Öğütlü özellikle asansör bakımlarında uyulması gereken 900 kuralın bulunduğunu ve bu kuralların her birini yerine getiren asansörlerin kırmızı sarı yeşil ve mavi etiketlerle derecelendirildiğini kaydetti. Apartman yöneticilerinin asansörlerin bakımları konusunda dikkatli olması gerektiğini belirten Öğütlü'nün bir de uyarası var. 

 

Öte yandan “asansör periyodik kontrol yönetmeliği' hükümlerine aykırı hareket eden asansör monte eden veya onun yetkili servisine, bina sorumlusuna veya kat maliklerine ve asansör yaptırıcısına, 1705 sayılı Kanunun 6'ncı maddesinde öngörülen alt limit 1591 TL, üst limit de 63 bin 819 TL olmak üzere idari para cezası uygulanacak.