Antalya’nın en işlek yaya caddelerinden Güllük Caddesi’nde İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği 'Korona virüs denetimleri' genelgesi kapsamında Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş denetim yaptı. Ateş'e  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür ve Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan'da eşlik etti.

 

İş yerlerine tek tek giren Vali Yardımcısı Ateş, maske, hijyen ve mesafe konusunda esnaf ve vatandaşlara uyarılarda bulundu. Denetim sonrası  açıklama yapan Ateş, maske kullanımı ve sosyal mesafe konusunda vatandaşların ve esnafın bilinçli olması için bu denetimleri yaptıklarını söyledi. Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulamasına ilişkin de konuşan Ateş, özellikle insan silkülasyonunun bulunduğu banka gibi kuruluşlarda hes kodu uygulamasının korona yayılımının önlenmesinde önemli bir yere sahip olacağını söyledi

 


İzolasyon kurallarına uymayan kişilerin Kredi Yurtlar Kurumundaki  yurtlarda izolasyona alındığını hatırlatan Ateş, şu ana kadar 15 kişinin KYK’da izolasyona alındığını açıkladı.