Amasya’da tıp fakültesi dekanlık binasında, iki doktor arasında yüksek maliyetli tıbbi sarf maddesi alımı nedeniyle çıktığı iddia edilen tartışma kavgaya dönüştü.

EVRAK İMZALAMAYINCA DARBETTİ

Prof. Dr. Hamit Serdar Başbuğ, onaylamadığı gereksiz yüksek maliyetli işlemlerin evraklarını imzalamak istemediği öğrenilen Dr. Öğretim Üyesi Ercan Kahraman’ı darbetti.

 

Amasya’da doktor, meslektaşını darbetti #1

BURNU KIRILDI, YOĞUN BAKIMA ALINDI

Aldığı darbeler sonucu burnu kırılan kalp cerrahisi uzmanı Ercan Kahraman, feci olayı gören sağlık çalışanları tarafından sedyeyle binanın karşısında bulunan Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kahraman, kafa içi kanama şüphesiyle yoğun bakıma alındı.

 

Amasya’da doktor, meslektaşını darbetti #2

PAYLAŞIMI DİKKAT ÇEKTİ

Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Başbuğ, olayın ardından binayı terk etti. Başbuğ’un geçen 18 Mart’ta şiddet olaylarıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından, “Ciddi önerimdir. Hekimlere silah taşıma ruhsatı verilsin, hekime şiddet anında biter. Kimse polise kafa tutamıyor, neden, çünkü silahı var.” yazılı paylaşım yaptığı görüldü.

Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

 

Amasya’da doktor, meslektaşını darbetti #3

ÖZÜR DİLEDİ

Meslektaşı ile arasında yaşanan olayla ilgili konuşan Prof. Dr. Başbuğ, anlatılanların gerçeği yansıtmadığını ve böyle bir olay yaşandığı için çok üzgün olduğunu belirterek kamuoyundan özür diledi.

"TEK TARAFLI BİR DARP OLMADI"

Kahraman’ın bugün saat 11.00’de odasına geldiğini belirten Başbuğ, “Beni birtakım şeylerle itham etmeye başladı. Daha sonra kendisi odadan ayrılırken benim kapımı son gücüyle çarptı. Ben de arkasından çıktım. Daha sonra birbirimize fiziki olarak temas ettik. Tek taraflı bir darp olmadı. Benim de dirseğimde ve parmağımda kırık var. Bir arbede oldu. Beraber merdivenden yuvarlandık.” diye konuştu.

 

"KAZA GİBİ DÜŞÜNMEK LAZIM"

Kendisinin de 10 günlük iş göremez raporu aldığını aktaran Başbuğ, “Ben buraya Amasya halkına hizmet etmek için geldim. Buraya geleli 30 gün oldu. 30 gündür Ercan Bey’in mobbingine maruz kaldım. Doktora şiddetin bu kadar ayyuka çıktığı bir dönemde doktorların kendi arasında bu şekilde bir kavga olması da tabii ki hoş değil. Ben bunu önemsiyorum. Böyle bir şey oldu. Bir kaza gibi düşünmek lazım. Kendisine de geçmiş olsun.” şeklinde konuştu.

"BEN O TWEET'TE KİMSEYİ ŞİDDETE ÖZENDİRMEDİM"

Sağlıkta şiddet olaylarıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı “Ciddi önerimdir. Hekimlere silah taşıma ruhsatı verilsin, hekime şiddet anında biter. Kimse polise kafa tutamıyor, neden, çünkü silahı var” paylaşımıyla ilgili de konuşan Başbuğ, “Sosyal medya paylaşımıyla ilgili insanları yargılamamak lazım. Bence sosyal medyada insanlar içinden geldiği gibi konuşabilmeli. Bu bir fikirdi. Fikir verilir. Karşıdan da fikirler gelir. O tweet'in bu olayla hiçbir alakası yok. Ben o tweet'te kimseyi şiddete özendirmiyorum." ifadelerini kullandı.

 

Amasya’da doktor, meslektaşını darbetti #4

 

Amasya’da doktor, meslektaşını darbetti #5