Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas dün Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile biraraya geldi. İkili ilişkiler ve bölgesel sorunların ele alındığı görüşme sonrası iki Çavuşoğlu ve Maas ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları ise Alman mevkiidaşını şaşkına çevirdi.

 

YAPTIRIMLARDAN “KORKMUYORUZ” MESAJI
Yunistan ile yaşanan krizden bahsedilen basın toplantısında Bakan Çavuşoğlu Yunanistan başpiskoposunun islam bir din değildir açıklamaları ve Yunanistan'ın Türkiye'yi tahrik edici adımlar atıp Avrupa Birliği'ne yaptırım teklifinde bulunmasına verdiği yanıt Alman Bakanı oldukça şaşırttı.

 

ÖZİL'E ÖVDÜ, TÜRKİYE'DE YETİŞEN ALMAN TEKNİK DİREKTÖRÜ HATIRLATTI
Alman mevkidaşının şaşkın bakışları altında Avrupa Birliği ve ABD'nin yaptırımlarından korkan bir ülke olmadığımızı vurgulayan Bakan Çavuşoğlu,  Mesut Özil transferiyle ilgili Özil'e övgüler yağdırdı.

 

ÇAVUŞOĞLU ÖNCELİĞİNİ ANTALYA'DAN YANA KULLANDI
Siyasetteki dürüstlüğü, açık sözlülüğü ve samimiyetiyle öne çıkan Bakan Çavuşoğlu, kendisinin de Fenerbahçeli olduğunu belirtti ama memleketi Antalya'nın takımları Antalyaspor ve Alanyaspor'un önceliği olduğunun da altını çizdi.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, MAAS'A “ERDOĞAN”I HATIRLATTI
Çavuşoğlu konuşmasının sonunda ise bir dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü için Almanya'da linç edilmeye kalkılan Özil ile ilgili mevkidaşı Maas'ı şaşkınlıktan gülümseten bir açıklama yaptı.