Alanya Belediyesi tarafından 1 yılda projelendirip hayata geçirdiği, Aile ve Kadın Destek Merkezi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde hizmete açıldı.

 

Destek merkezi Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Gazeteciler Cemiyeti ve Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şube Başkanı Gaye Coşkun, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve davetlilerin katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şube Başkanı Gaye Coşkun, açılışta yaptığı konuşmada merkezin ekonomik ve fiziki şiddet gören kadınlara destek vereceğini umut ettiklerini söyledi.  

 

 

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ise Gaye Coşkun aracılığıyla açılışa telefon bağlantısı ile katıldı.

 

 

BAŞKAN YÜCEL: KADINLARIMIZI DESTEKLEYECEĞIZ
Başkan Adem Murat Yücel açılış öncesi yaptığı konuşmada ücretsiz hizmet verecek merkezin, her alanda kadınlara hizmet edeceğini açıkladı.

 


KAYMAKAM GÜLMEZ'DEN “KADES” TAVSİYESİ
Kaymakam Fatih Ürkmezer ise konuşmasında kadına şiddet konusunda devlet kanadıyla alınan önlem ve esaslara değindi. Sağlıklı aile yapısının korunmasının ve yeniden oluşturulmasının bu tür şiddet eylemelerine son vereceğini belirten Kaymakam Ürkmezer, Kadın Acil Destek KADES mobil uygulamasını da tüm kadın bireylerin cep telefonlarına indirmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

MERKEZ BİRÇOK ALANDA HİZMET VERECEK
Merkez psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, hukuksal danışmanlık, diyetisyen hizmeti, eğitim seminerleri, hobi ve el becerileri kazandırmaya yönelik atölye çalışmaları ile şiddet mağduru kadınlara hizmet verecek.