Ormandan yükselen bu sesler onlarca ailenin geçim kaynağı. Antalya'nın Akseki İlçesi'nde Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan işçiler, Mersin'den geliyor ve ekmek paralarını ağaç keserek kazanıyor. Aileler sürekli farklı alanlarda ağaç kestikleri için çadırlarını yanlarında taşımak zorundalar. En büyük sıkıntıları soğuk, özlemleri ise şehirlerde kalan çocukları.

 

Orman kesim alanlarında çalışan kadın ve erkek işçilerin mesaisi sabahın ilk ışıklarıyla başlıyor. Tabi ilk olarak harcanacak enerji için sabah kahvaltısı yapılıyor. Yemekler için odun ateşinde ekmek şart. Sık ağaçların bulunduğu ormanlık alanlarda seyreltme amacıyla ağaçları kesen işçiler ardından odun ve tomruk çıkartıyor.

 


Orman kesim işçileri, tonlarca ağırlığındaki tomrukları traktörlere yüklüyor. Traktörlerin giremediği alanlardaki odun ve tomruklar ise katırlara yüklenip taşınıyor. Ster yapılan daha sonra ölçümleri yapılarak kamyonlara yüklenen tomruklar ve odunlar zahmetli bir yolculuğun ardından orman işletme müdürlüğünün depolama alanına götürüyor. Aileler kestikleri ağaçların miktarına göre günde 500 ila 750 lira arasında kazanç sağlıyor.