Muratpaşa Belediyesi ile Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şubesi, Zeytinköy bölgesinde kız çocuklarının eğitim hayatlarına devam etmesi için ortak bir proje hazırladı.

Muratpaşa Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Kadın Emeği Eğitim Merkezi çalışmasının ardından 15 Eylül'de başlayacak ikinci proje BinaRoy adını taşıyor. Temel amacı Zeytinköylü genç kızların erken okul terklerini önlenmesi olan proje bir "veli güçlendirme ve öğrenci koçluğu" programı olarak değerlendiriliyor.

Proje Zeytinköy'de 7'nci ve 8'inci sınıflarda okuyan 20 kız öğrenciyle pilot çalışma olarak başlayacak. Öğrenciler, Zeytinköy Kadın Emeği Merkezi projesinden yararlanan kursiyerlerin ailelerinden ve yakın çevresinden seçilecek. Projede öğrenci ve velilerin buluşma mekanı eğitim ve toplantı yeri olarak şimdi bir kadın danışma merkezine dönüştürülen Gebizli Mahallesi'ndeki Kadın Emeği Eğitim Merkezi kullanılacak.

10 gönüllü dernek üyesi ve 10 gönüllü üniversite öğrencisinin ortaklaşa çalışacağı projede, kız öğrencilere eğitime devam etme isteklerini güçlendirmenin yanında, akademik performanslarını da iyileştirmek hedefliyor.

Muratpaşa Belediyesi ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şubesi ortaklığında gerçekleştirilecek BinaRoy Projesi, 15 Eylül'de başlayacak ve 30 Haziran 2018'de sona erecek.