Gençlerin oldukça fazla vakit geçirdiği video paylaşım siteleri, barındırdıkları içeriklerle özellikle küçük yaştaki kullanıcıları etkileyebiliyor. Videolara gelen şikayetleri özenle inceleyip gerekli tedbirleri almak da yine bu sitelerin görevleriarasında. Bunlardan biri olan popüler video paylaşım sitesi YouTube şiddet içerikli klip barındırmama kararı aldı. 

YouTube yönetimi İngiltere’nin en yetkili emniyet müdürü olan Cressida Dick‘in isteği üzerine şiddet içerikli video klipleri sildiğini açıkladı. Dick, Londra‘da özellikle son iki yılda artan gençler arasındaki suç oranı için, Drill adı verilen bir müzik türünü suçladı. YouTube sözcüsü, İngiltere‘de yaşanan bu durumları engellemek için üstlerine düşen ne varsa yapacaklarını ve emniyet yetkilileri ile koordine çalışacaklarını bildirdi.

Site yönetimi tarafından bugüne kadar 90’dan fazla Drill klibi silindi. Bu müzik türünü sevenler ise sitenin bu kararına tepki göstererek bir imza kampanyası başlattılar. 1011 adını verdikleri grupları ile seslerini duyurmayan çalışan Drill severler, bugüne kadar 5000’den fazla imza toplamayı başardılar.

Rap müziğe benzeyen ve onun bir türü olan Drill, içerisinde genellikle uyuşturucuve şiddet gibi konulardan bahsetmesiyle tanınan bir müzik türü olarak tanınıyor. Chicago‘dan doğa bu müzik türünün en önemli ismi ise Chief Keef olarak gösteriliyor. I Don’t Like isimli drill şarkısıyla tanınan Keef de şarkılarında gençleri uyuşturucu ve şiddete özendiriyor.

Kaynak:Shiftdelete.net