Resmi ziyaretler için Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Washington'da musevi toplumu temsilcileriyle biraraya geldi. 

Yıldırım, yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından ABD'de Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüştü.  

Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ta hazır bulundu. 

Görüşmede FETÖ elebaşının tutuklanarak ülkemize iadesi, Terörle mücadele dahil olmak üzere, ikili ilişkilerimiz ve bölgesel meseleler ve  YPG terör örgütüne silah verilmesi konusunda duyduğumuz rahatsızlık ve desteğin sona erdirilmesi 

Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmenin ardından Yıldırım ve beraberindeki heyet Newyork'a geçti ve burada  Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştü.

Görüşmenin ardından gazetecilere kısa bir açıklama yapan Yıldırım, Guterres ile görüşmesini değerlendirdi. 

Yıldırım, görüşmede Myanmar'da Rohinga Müslümanlarına uygulanan etnik temizlik konusunda BM'nin daha aktif hareket etmesi ve uluslararası toplumu harekete geçirmesi gerektiğini BM Genel Sekreteri'ne aktardıklarını belirtti. 

Yıldırım; Suriye, Irak, Libya, Lübnan ve çevre konularına değinilerek, Kıbrıs üzerinde durulduğunu da söyledi. 

ABD'de temaslarını sürdüren Başbakan Binali Yıldırım, günün son temaslarını ise New York'ta Musevi toplumu temsilcileri ile görüşerek tamamladı.