Zorlu Holding yerli otomobil için yerli pil üretecek!

Değişen otomobil sektöründe yarışa katılabilmek için Türkiye’nin yerli otomobilini üretecek olan Ortak Girişim Grubu çalışmalara başladı.Ortak Girişim Grubu’nda yer alan 5 babayiğitten birisi olan Zorlu Holdingise kendi üzerine düşen noktada ilk adımları atmaya hazırlanıyor. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ise proje hakkında yeni bilgileri paylaştı.

Bursa’da düzenlenen “Otomotiv Buluşmaları” organizasyonuna katılan Zorlu Holding, buraya gelen yurtiçi ve yurtdışı davetlilerle ikili görüşmelerini yaptıklarını anlattı. Bunun yanı sıra Zorlu Holding’in yerli otomobilin pili üzerinde çalıştığını açıkladı.Yerli otomobil üretimine dair açıklamalarda bulunan Zorlu, geleceğin elektrikli otomobillerinde olduğunu ifade ederken elektrikli otomobillerinde IT, pil ve motordan oluştuğunu dile getirdi.

Konuşmasına: “Vestel, Türkiye’de ilk 4.0’a geçecek kurumlardan biridir. 4.0’ın yazılımlarını da robotlarını da kendi içimizde yapıyoruz. Grubumuz bu hususta katkı sağlayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Pil konusunda çalışmalarımız var. Geçen hafta Zorlu Meta Nikel Kobalt Tesisiaçılışını gerçekleştirdik. Kobalt ve sülfat rafinerisi kurduk ve bunların ham maddesi de Türkiye’de.” diyerek devam eden Ahmet Zorlu, “Yola çıktık. ‘Ya Allah, Bismillah‘ diyoruz. İnşallah sonunu da iyi neticelendiririz. Ülkemiz ve grubumuz adına hayırlısı olsun diyorum.” açıklamasını yaptı.Eğer işler yolunda giderse ilk prototipin 2019 yılında üretilmesi planlanırken yerli otomobilin 2021 yılında satışa sunulması hedefleniyor.

Kaynak:Shıftdelete.net