Yeni iPhone X ile fiyatlar ucuzlayabilir!

Nader, Apple’a tavsiyeler verirken, iPhone X’in kaderini paylaşmaması için, yeni modelin daha uygun bir fiyattan satışa çıkması gerektiğini belirtti. iPhone X’in satışta bekleneni karşılayamamasının en büyük sebebinin, başlangıç fiyatının 999 dolar olmasını gösterdi.

Eğer söylentiler doğruysa ve Apple’ın tedarik zinciri ilk kez böyle bir darbe aldıysa, şirketin zaten yapması gereken şey yeni modelleri daha uygun fiyatlarlaçıkartmak. Asyalı analistlere göre, Apple uzun süredir OLED panelin masraflarını düşürmek için alternatif arayışında.

iPhone X’in en pahalı parçası olan OLED ekranın Samsung tarafından üretilmesi, şirketin telefondan kazandığı kar payını da inanılmaz azaltmış. Üretilen her iPhone X ekranı için Samsung’a ciddi bir para ödeyen Apple, maliyeti düşürmekistiyor.

Nader’in mektubu ve analistlerin tavsiyeleri doğrultusunda ortaya çıkan çözüm ise 100 dolarlık bir indirime işaret ediyor. Muhtemelen 2018’in en yüksek donanımlı iPhone modeli bizlere 899 dolar gibi bir çıkış fiyatı sunacak.

Kaynak:Shiftdelete.net