Yeni dönem polis özel harekat alımı için geri sayım devam ediyor.

En az lise mezunu on binlerce aday, büyük bir heyecan ve merakla yeni dönem polis özel harekat alım ilanının yayımlanmasını bekliyor. Yeni dönem alımı için geri sayım sürerken adaylar da kaç kişi alınacağını ve başvuru şartlarının nasıl olacağını araştırmaya başladı. Biz de yeni KHK'ya günler kala hem PÖH alımının gündemde olması, hem de KHK'da PÖH alımlarına yer verilmesi için konuyu gündemde tutmaya çalışıyoruz.

Yeni KHK'da yer verilecek iddiası

Sosyal medya üzerinde dolaşan iddialarda ve kulislerde konuşulan iddialara göre yayımlanacak yeni KHK'da PÖH alımı için emniyet Genel Müdürlüğüne kadro ihdas edilmesi bekleniyor. İhdas edilmesi beklenen PÖH kadrosunun 10 bin olması bekleniyor. Ancak bunun destekleyen resmi bir açıklama henüz gelmedi.

Geçen yılda KHK ile PÖH alımı olmuştu

Geçtiğimiz yıl yapılan PÖH alımı da yine KHK ile olmuştu. Yayımlanan KHK'da polis özel harekat alımı için 10 bin kadro ihdas edilmiş ve başvuru şartlarında esnetilmeler yapılmıştı.

Başvuru şartları

Geçtiğimiz yıl yayımlanan KHK ile başvuru şartları esnetilmiş ve PÖH alımı en az lise mezunu adaylar arasından yapılmıştı. KH Ksonrası yayımlanan bir başka kararla askerlik şartı da kaldırılmıştı. Öte yandan yaş durumu ile ilgili şu ifadelere yer verilmişti: "18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak"

Ciddi polis eksiği var

Kpsscafe.com.tr olarak emniyet kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre EGM bünyesinde ciddi polis eksiği olduğunu öğrendik. Öyle ki güvenlik açığının kapanması için İçişleri Bakanlığı bekçi alımı sürecini hızlandırdı ve mülakatların biran önce yapılması için talimat verdi.

Kaç PÖH alımı bekleniyor?

Ciddi eksiğin olması nedeniyle yeni dönem PÖH alımında yine geçtiğimiz yıl olduğu gibi 10 bin alım olması bekleniyor. Ancak sayı 10 binden fazla ya da az olabilir. Alımın 10 bin olması durumunda bayanlara en az 1000 kişilik kadro ayrılması da bekleniyor.

İlan ne zaman gelecek?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafındna yayımlanması beklenen yeni ilanın 2018 yılının ilk aylarında gelmesi bekleniyor.

Talepleriniz neler?

PÖH alımında başvuru şartları KHK'larla değiştirilmişti. Yeni KHK'ların yayımlanmasına günler kala PÖH adayları aşağıda bulunan yorum kısmından başvuru şartları ve başvuru sayısı hakkında taleplerini yazarak duyurmaya çalışabilir,

kpsscafe.com