Antalya'nın Akseki ilçesinde düzenlenen 23. Geleneksel Kervan Günü Festivali gerçekleştirildi. 

Akseki Ceceler Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Şalgam Çayırı Yaylası'nda düzenlenen festival, renkli görüntülere sahne oldu.

Develerle kervan oluşturulan festivalde, 600 yıllık gelin alma ve düğün alayı gelenekleri canlandırıldı. Geleneksel kıyafetler giyen köylüler tef çaldı, yöresel türküler söyledi.

Gösterilerin ilgiyle izlendiği programda, davetlilere yöresel yemekler ikram edildi. Festivalde, başarılı 60 öğrenci de bilgisayar, kitap ve kırtasiye malzemeleriyle ödüllendirildi.

Fesitvale Aydın, İstanbul, Bursa, İzmir, Konya ve Antalya'dan yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Kemer ilçesinde de 8. Çukuryayla Yörük Şenliği düzenlendi. Kemer Yörükler Derneği tarafından Kemer Belediyesi'nin destekleriyle ilçenin en yüksek yaylalarından Çukuryayla'da gerçekleştirilen şenliğin sunuculuğunu Rana Özdemir yaptı. 

Şenliğe Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer Jandarma Komutanı Binbaşı Yasin Berçin, Kemer Yörükler Derneği Başkanı Turan Arslan ile farklı ilçelerden gelen dernek başkanları ve Yörükler katıldı.

Temsili Yörük göçü ile başlayan şenlik, çoban ateşinin yakılmasıyla devam etti. Yörük oyunlarının oynandığı şenlikte daha sonra Yörük düğünü, gelin alma, halat çekme yarışı, güreş müsabakaları ve eşek yarışı düzenlendi. 

Eşek yarışına katılan vatandaşlar zaman zaman zor anlar yaşadı, eşekten düşenler oldu. Yarışma ve etkinliklerin ardından yapılan "Yörük beyi" seçiminde beyliğe iş adamı Durmuş Can seçildi.