Uzun bir süredir gündemde olan, çerçevesiz ekranların öncüsü diyebileceğimiz Mi Mix ailesinin yeni üyesi çok yakında resmiyet kazanacak. Başlattığı akımda bir nebze rakiplerinin gerisinde kalan Xiaomi, Mi Mix 3 ile bu durumu dengelemek istiyor.

Geçtiğimiz hafta yaşanan gelişmeler ile birlikte yeni amiral gemisinin 5G teknolojisi ile geleceği, şirket yetkilileri tarafından onaylanmıştı. Söz konusu bu gelişme ile birlikte, dünyanın ilk 5G’li telefonu olacak olan Mi Mix 3’de yer alacağı iddia edilen Snapdragon 845 işlemcisinin 5G destekli olmamasından dolayı oldukça tartışma konusu olmuştu.

Son paylaşılan raporlara göre, 5G teknolojisini destekleyecek alt yapıya sahip olmayan Snapdragon 845 işlemcisinin yeni amiral gemisinde yer almayacağı iddia edildi.

Bunun yerine  Mix 3 modelinin Qualcomm’un henüz resmi olarak lanse etmediğiSnapdragon 855 ( Snapdragon 8150) işlemcisinden gücünün alacağı belirtildi. Yaşanan bu gelişmenin, en büyük nedeni ise yeni nesil Snapdragon 855 (8150)işlemcisinin 5G teknolojisini destekliyor olması olarak gösterildi.

Xiaomi Mi Mix 3 işlemcisi

Hatırlayacağınız üzere Qualcomm’un yeni işlemcide yer alacak olan X50 modemi, pazara açılacak olan ilk 5G destekli modem olarak açıklanmıştı.

Böylece Qualcomm’un geliştirmekte olduğu yeni nesil işlemcisinin, 5G destekli olacağı da doğrulanmıştı. Xiaomi’nin yeni amiral gemisinin de 5G destekli oluyor olması da, henüz resmi olarak lanse edilmeyen Snapdragon 855 (Snapdragon 8150) ile geleceği düşüncelerini bir kez daha gündeme getirmiş oldu.

Raporda paylaşılan diğer detaylarda da göz attığımız zaman yeni amiral gemisinin 6.4 inç boyutundaki AMOLED ekranın üzerine kurulacağını görmekteyiz. Bunun haricinde 20+ 16 megapiksel değerindeki çift arka kamera kurulumuna da yer verecek olan Mi Mix 3 modelini,  3850mAh boyutundaki bir bataryanın besleyeceği belirtiliyor.

Son olarak özellikleri ve tasarımıyla ön plana çıkan Xiaomi Mi Mix 3, ise 25 Ekim‘de Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenecek olan lansman ile birlikte resmiyet kazanacağını da belirtelim.